kop-klein
kop-kleiner
kop-kleinst
naam
kop_website

STICHTING TAKE4Zlatan is gek

Jöran, lookalike van Zlatan Ibrahimovic, werd tien jaar geleden getroffen door een psychose, gevolgd door de diagnose bipolariteit. Na diepe dalen en depressies kan hij daar inmiddels redelijk goed mee leven. Nu gaat hij een docufilm maken over zijn ervaringen. 

 

Hij gaat in gesprek met zijn toenmalige verzorgers, psychiater, de politieman die hem van straat haalde, familie en vrienden. Op die manier wil hij bipolariteit vanuit verschillende perspectieven belichten, om het taboe rond bipolaire stoornissen te doorbreken en bewustzijn te creëren bij verschillende doelgroepen. Het wordt een herkenbaar en inspirerend verhaal. Een verhaal waarin Jöran de confrontatie zoekt met mijn zwarte verleden, maar waarin ook hoop te vinden is: het is mogelijk om de ziekte te weerstaan en positief door te leven. Die boodschap wil Jöran vooral laten doorklinken.

 

taboes doorbreken

Aanvragers

Stichting Take4


Doel van het project

Bijna een derde van de mensen met een bipolaire stoornis doet een suïcidepoging; wanneer deze documentaire één poging voorkomt, zijn we geslaagd in onze opzet.


Subsidieperiode/ looptijd

Het script en de voorbereidingen zijn gemaakt in 2020; in de eerste helft van 2021 vinden de opnames plaats; de première is gepland in oktober 2021.


Subsidiebedrag
€ 3.000,– 

 
Follow up

Er zijn reeds contacten met zorginstellingen, opleidingen en organisaties om de documentaire te vertonen op congressen, in lessenreeksen en op personeelsbijeenkomsten. 

 

Meer informatie

website: zlatanisgek.nl

facebook: facebook.com/stichtingtake4

twitter: twitter.com/zlatanisgek

SPIG-Nijmegen | Stichting Preventie en Innovatie Gezondheidszorg | ’t Meertje 10 | 6522 KR Nijmegen
 | E-mail: info@spig-nijmegen.nl | KVK nr. 41055077