kop-klein
kop-kleiner
kop-kleinst
naam
kop_website

Proost op de verliezers

Poster_proost_op_verliezers.pngDrie jong volwassen deelnemers van de jaarlijkse lotgenoten-gespreksgroepen Nabestaan na zelfdoding spraken de uitdrukkelijke wens uit om iets te organiseren rondom het bespreekbaar maken van rouw na zelfdoding.  

 

Drie jong volwassen deelnemers van de jaarlijkse lotgenoten-gespreksgroepen Nabestaan na zelfdoding spraken de uitdrukkelijke wens uit om iets te organiseren rondom het bespreekbaar maken van rouw na zelfdoding. 


Het interactieve theater ‘ Proost op de verliezers” is samen met deze 3 ervaringsdeskundigen ontstaan. We vormden een werkgroep en hebben opdracht gegeven aan ETS Improvistatietheater o.l.v. Cindy Pittens om met behulp van de ervaringen van de nabestaanden  inhoud te geven aan de scenes (zie ook foto hieronder van Gelderlander 21-10-2021).


De eerste uitvoering kon rekenen opeen 8,7 bij 80 bezoekers. De tweede uitvoering werd gewaardeerd met een 9,5 door 60 bezoekers. 
Theater doet (be-)leven. Interactief theater maakt je deelgenoot van een mooi kwetsbaar leerproces waarin een lach, een traan en moed ons bindt. Een uniek, gedurfd en vernieuwende vorm binnen het Sociaal Domein wat naar meer smaakt. 
We willen dit graag jaarlijks uitvoeren. 

 

krantenartikel proost op verliezers

Aanvragers

Pro persona Connect afdeling Preventie (Dominique Ebbeng, preventiewerker)


Doel van het project

Bespreekbaar maken van rouw na zelfdoding in de eigen omgeving van de nabestaande waardoor (weer) de nodige steun en verbinding kan ontstaan. 


Subsidieperiode/ looptijd

1-1-2022 tot 1-1-2023

 

SPIG-Nijmegen | Stichting Preventie en Innovatie Gezondheidszorg | ’t Meertje 10 | 6522 KR Nijmegen
 | E-mail: info@spig-nijmegen.nl | KVK nr. 41055077