kop-klein
kop-kleiner
kop-kleinst
naam
kop_website

SPIG Challenge 2022

Goed voor Elkaar Challenge

 

Balkonconcerten om de stilte te doorbreken, een buurt-boodschappendienst, een buddyconcept, studenten die kinderen opvangen of juist een maatje zijn voor eenzame ouderen. Stuk voor stuk prachtige initiatieven waarin burgers elkaar ondersteunen in het dagelijks leven. Maar welk initiatief is een blijvertje en verdient een extra stimulans? Meld jouw idee of initiatief nú aan voor de Goed voor Elkaar Challenge en win max. € 35.000,- om het initiatief te realiseren.

 

Tot € 35.000,- voor realisatie van het beste initiatief

De Stichting Preventie en Innovatie Gezondheidszorg (SPIG) subsidieert projecten en activiteiten op het terrein van (geestelijke) gezondheidszorg en welzijn. Met de Goed voor Elkaar Challenge daagt SPIG burgers en organisaties uit om mooie projecten, ideeën of initiatieven aan te dragen, die een bijdrage leveren aan (mentale) gezondheid en onderlinge steun. Een deskundige jury beoordeelt de inzendingen en het beste idee wordt beloond met een financiële bijdrage van max. € 35.000,- ter realisatie.
 
Hoe kan je meedoen?
Meedoen is eenvoudig. Meld het initiatief vóór 11 maart 2022 aan via het inschrijfformulier op deze pagina. Voorwaarde is dat het initiatief gericht is op inwoners van het Rijk van Nijmegen. Het bestuur selecteert de vijf beste inzendingen en nodigt deze uit om hun idee op 7 april 2022 te presenteren. Een deskundige jury beoordeelt welke inzender de beste mini-businesscase presenteert. De vijf genomineerden ontvangen een stimulans van € 250,- en de winnaar wint een bedrag van max. € 35.000,- om het initiatief te realiseren. De eerste stap voor het initiatief moet binnen 1 jaar na de prijsuitreiking gezet zijn.
 
Beoordelingscriteria
Het bestuur en de jury beoordelen de inzendingen op de volgende criteria:
Mate van innovatie en preventie (mentale) gezondheidsproblemen
Mate van zelforganiserend vermogen
Uitvoerbaarheid van het idee
Levensvatbaarheid op de lange termijn
Creativiteit
 
Deskundige jury vanuit meerdere disciplines
De jury die de presentaties van de vijf genomineerden beoordeelt is een mix van personen vanuit verschillende achtergronden en disciplines. De jury bestaat uit 
Lisbeth Verharen, Lector versterken sociale kwaliteit aan de HAN
Oscar Hoiting, IC-arts en Nijmegenaar van het jaar 2021
Aline Boels, student ambtenaar
Ruud Abma, cultuurpsycholoog en wetenschapshistoricus
Turgay Tankir, regio-directeur MVO Solutions BV
Corina Brekelmans, bestuurslid SPIG 
 
De genomineerden presenteren op donderdagavond 7 april hun initiatieven aan de jury, waarna de jury dezelfde avond nog de winnaar bekend maakt.
 
Inschrijven Goed voor Elkaar Challenge
Schrijf jouw initiatief vóór 11 maart 2022 in dit formulier of download het Worddocument en stuur het naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. 
Uiterlijk 18 maart 2022 hoor je of jouw idee is geselecteerd.

 

 

SPIG-Nijmegen | Stichting Preventie en Innovatie Gezondheidszorg | ’t Meertje 10 | 6522 KR Nijmegen
 | E-mail: info@spig-nijmegen.nl | KVK nr. 41055077