kop-klein
kop-kleiner
kop-kleinst
naam
kop_website

Zomercampus 2018

logo ponthemDe activiteiten van de Zomercampus zorgen ervoor dat de jongeren van het Pontem College en andere Nijmeegse jongeren met weinig perspectief in de zomervakantie voortuitgang blijven ervaren op het gebied van taal en rekenen en daarnaast werken aan burgerschapsvaardigheden – en op deze manier meer leren over hun (naaste) omgeving en elkaar.

 

De laatste schooldag van het schooljaar staat voor de meeste jogneren garant voor veel blije gezichten en een uitgelaten sfeer. Dat geldt niet voor de leerlingen van het Pontem College. Voor hen wordt school al gauw een tweede thuis, een plek waar veiligheid voorop staat en waar ze, vaak na maanden of jaren geen onderwijs, eindelijk weer tot ontwikkeling kunnen komen.

 

De schoolvakantie heeft voor deze leerlingen een andere betekenis, ze missen hun school en hebben nauwelijks toegang tot leuke en zinvolle dagbesteding.

 

De Zomercampus 2018 geeft anderstalige jongeren tussen de 12 en 18 jaar de mogelijkheid te voorkomen dat zij tijdens de zomervakantie stil staan of achter uit gaan qua taalontwikkeling en inburgering.

 

Daarnaast biedt het Nijmeegse jongeren die geen perspectief hebben in de zomervakantie mogelijkheid deel te nemen aan een actief leerzaam programma. Beide groepen deelnemers komen daarbij ook in contact met diverse lokale groepen jongeren en volwassenen.

 

zomercampus 2018

 

 

Aanvragers

Pontem College Nijmegen


Subsidieperiode/ looptijd

16 juli 2018 t/m donderdag 02 augustus 2018


Subsidiebedrag
€ 8.000,– 

 
Follow up

De Zomercampus is geëindigd met een sponsorlunch met presentaties in Orientalis Nijmegen.

In de zomer van 2019 wil het Pontem College graag een vervolg geven aan de Zomercampus.

 

Meer weten over dit project

www.zomercamp.us

www.pontem-college.nl

Projectleider: Hilde Verkuijlen (hverkuijlen@pontem-college.nl)
Betrokken directielid: Theus Galesloot (t.galesloot@pontem-college.nl)

 

Kijk ook naar onze presentatie op YouTube

 


SPIG-Nijmegen | Stichting Preventie en Innovatie Gezondheidszorg | ’t Meertje 10 | 6522 KR Nijmegen
 | E-mail: info@spig-nijmegen.nl | KVK nr. 41055077