kop-klein
kop-kleiner
kop-kleinst
naam
kop_website

Pret op Recept

Verbinden en samenzijn op LePret op recept Groot kleino’s schapenwei maakt je vrolijk en blij. Een wijkfeest ter verbroedering van oude en nieuwe bewoners. Het samenbrengen jong en oud in Nijmegen Noord.

 

 

Op een nog te bebouwen kavel middenin oud-Lent tussen de nog enkele kassen die Lent rijk is, heeft Leo een mini-festival opgezet. In begin van het coronatijdperk stonden op Leo’s Schapenwei (hoe ik dit veld op eigen initiatief en met eigen geld al omgedoopt heb afgelopen jaar) alleen maar bramen en brandnetels maar samen met de schapen die ik aanschafte, ontgon ik de wei tot belevingsweide.

 

 

Twee schapen hielpen daarbij en er kwamen lammetjes, een zwarte en een witte. De lammetjes werden door velen uit de wijk bezocht. Mensen uit Lent die Lent dachten te kennen kwamen voor het eerst op dit geheime stukje Lent. Hangjongeren kwamen helpen voeren en aaien. Bejaarden nodigde ik uit en konden met hulp met de rolstoel het veldje bereiken. Schoolkinderen kwamen doordat mijn dochter haar spreekbeurt deed over schapen meerdere malen terug nadat ze op de dag van de spreekbeurt een kijkje mochten nemen in de wei. Iedereen meer dan welkom.

Het verbroederde buren die nog nooit met elkaar gesproken hadden spraken met elkaar.

Door vervolgens straattheater, muziek en originele activiteiten te programmeren op het weitje, ontstond er een heus festival waar veel Lentenaren samenkwamen. Maar ook waren er bezoekers van buiten Lent die op de bijzondere programmering en enthousiasme van Leo af kwamen.  Het is mijn passie om mensen te verbazen en verbroederen en door en spraakmakende acts te programmeren en kunstenaars en hun werk te presenteren

 

Leo’s schapenwei.
Wijkfeest jong en oud Lent-Nijmegen Noord (hartje Lent)

 

Doel van het project/activiteit
Kunst en cultuur aanbieden aan oude en nieuwe jonge en oude bewoners van snelst groeiende stadsdeel van Nijmegen (Nijmegen Noord/ geheim plekje in oud Lent)

 

Startdatum en looptijd:
Zondag 22 augustus Zondag 2 oktober 2022

 

Meer informatie over het project/activiteit ?
https://lentselucht.nl/agenda/86357/2022-10-02/minifestival-in-oud-lent-op-leo-s-schapenwei

SPIG-Nijmegen | Stichting Preventie en Innovatie Gezondheidszorg | ’t Meertje 10 | 6522 KR Nijmegen
 | E-mail: info@spig-nijmegen.nl | KVK nr. 41055077