kop-klein
kop-kleiner
kop-kleinst
naam
kop_website

Club Goud’s Contactloze Buitenconcerten

clubGoudOuderen een fijne middag bieden en even afleiden van alle zorgen rondom het Corona virus.

 

Met Club Goud zetten we ons het hele jaar in voor een fijne oude dag. Wij zijn ervan overtuigd dat mensen uit andere generaties ontmoeten en nieuwe dingen blijven doen, bijdragen aan een gevoel van meetellen. We bedenken en organiseren zoveel mogelijk bijzondere activiteiten om dit voor elkaar te krijgen, vaak met een link met cultuur. Denk bijvoorbeeld aan festivalbezoeken, kunst-expo’s, muziek maatjesprojecten of buurtsafari’s. Hiervoor werken we samen met onverwachte partijen en betrekken we zoveel mogelijk vrijwilligers.
En toen hoorden we voor het eerst van het coronavirus. Ons hart brak toen we op de radio premier Rutte hoorden zeggen dat we niet meer bij ouderen op bezoek moesten gaan. We startten direct met een kaartenactie en een paar dagen later kwam daar het idee voor een contactloos concert bij!


De contactloze Buitenconcerten: het concept
Met de Club Goud Contactloze Buitenconcerten willen we heel graag iets betekenen voor de ouderen die door het coronavirus verplicht binnen moeten blijven. We willen ze graag blij maken met mooie muziek en even hun aandacht van de zorgen afnemen.
Voor ieder concert zoeken we bijzondere artiesten die in tuinen of op parkeerplaatsen bij de woonzorglocaties en seniorenflats willen optreden. We bekijken welke artiest waar goed past, kleden de locatie mooi aan en zorgen dat de muzikant voor iedereen goed hoorbaar & zichtbaar is. Ouderen kunnen vanachter het raam of vanaf hun balkon genieten van het concert.
De afleiding die de muziek geeft is goud waard voor de ouderen (en stiekem net zo goed voor al het lieve zorgpersoneel). We krijgen zoveel super hartverwarmende reacties op ons initiatief dat we er heel graag zoveel mogelijk willen organiseren de komende tijd!

 

 

 

Aanvragers
Club Goud’s Contactloze Buitenconcerten


Subsidieperiode/ looptijd
16 maart tot 1 juni 2020


Subsidiebedrag

 
Follow up

Komt nog

 

Meer weten over dit project
Meer informatie vindt u hier.
Bekijk hier de video van Nieuws uit Nijmegen over het Contactloos Buitenconcert.
 
Voor meer foto’s van de afgelopen buitenconcerten kun je kijken in het album op onze Facebookpagina.
 
SPIG-Nijmegen | Stichting Preventie en Innovatie Gezondheidszorg | ’t Meertje 10 | 6522 KR Nijmegen
 | E-mail: info@spig-nijmegen.nl | KVK nr. 41055077