kop-klein
kop-kleiner
kop-kleinst
naam
kop_website

Zingen voor je leven

zingen voor je levenMet creatieve expressie dragen we bij aan een betere kwaliteit van leven van (ex-) kankerpatiënten en hun naasten. Een regionale korendag inspireert & verbind de leden & vakprofessionals (dirigenten en stembevrijder) van onze koren.

 

Kanker in Beeld ontwikkelt, faciliteert en financiert creatieve en beeldende initiatieven waarbij de verwerking van kanker centraal staat. De activiteiten zijn gericht op (ex-)kankerpatiënten en hun naasten en vinden in het hele land plaats. Wij leveren hiermee een positieve bijdrage aan de kwaliteit van leven. Alle activiteiten worden gegeven door vakprofessionals die bekend zijn met de impact van kanker. Zij werken vanuit een door Kanker in Beeld aangegeven raamwerk waarbij rekening wordt gehouden met de (on)mogelijkheden van de deelnemers. Bijvoorbeeld bij Zingen voor je Leven (35 koren) is stembevrijding een vast onderdeel. Het maakt niet uit of je goed bent of niet. In alle vrijheid ontdek je je ‘eigen geluid en emoties’.

 

Sinds 2018 worden er regionale korendagen in gaststeden georganiseerd. Op 19 oktober 2019 vond de regionale korendag (10 koren) in locatie de Lindenberg, huis voor de kunsten, in gaststad Nijmegen plaats. 150 personen namen deel aan deze dag. Het centrale thema was Kracht & Verwondering dat is aangedragen door de koren uit het hele land. Het programma en de dag is tot stand gekomen door de eigen dirigenten en stembevrijders uit deze regio, bestuursleden van de gaststad en Kanker in Beeld. Het was een dag waarbij telkens de talenten van de koorleden naar voren kwamen. Bijkomend voordeel was de kracht die in gaststad Nijmegen gemobiliseerd werd door de enthousiaste vrijwilligers (besturen / koorleden) om alle andere koren een fantastische dag te bezorgen. Zonder dat zij het in de gaten hadden, is dit ook een vorm van verwerken aangezien ze zich inzetten voor meerdere koorleden. Alle vrijwilligers gingen er volledig voor om het evenement te doen slagen. Het op deze manier samenwerken en wat dat teweeg brengt aan vreugde en positieve energie, blijkt van zeer grote waarde.


Enkele prachtige quotes vanuit de enquêtes.


‘Verwondering, plezier, samen zingen, prachtige liederen, mooie teksten, enthousiasmerende dirigenten en verbondenheid.’


‘Het heeft mij veel energie gegeven’


''Ga zo door, fantastisch geregeld!! 10 met een gouden randje''


''Geweldig, inspirerend en verwarmend''

 

Aanvragers

Stichting Kanker in Beeld


Subsidieperiode/ looptijd
15 augustus – 15 november 2019
.

Subsidiebedrag
€ 5.000,– 

 
Follow up

Na afloop van de korendag in gaststad Nijmegen kregen we zowel mondeling als schriftelijk enorm veel positieve en warme reacties vanuit de koorleden, de coördinatoren en de vakprofessionals. Het geeft ons het vertrouwen om door te gaan met deze opzet. 

 

Meer weten over dit project
Mij informatie vindt u hier
Voor een indruk van wat zingen bij één van onze koren betekent, verwijzen wij u graag hier naartoe. 
 

Op de Facebookpagina van Kanker in beeld, creatieve expressie bij verwerking van kanker staan foto`s van deze prachtige dag. 

SPIG-Nijmegen | Stichting Preventie en Innovatie Gezondheidszorg | ’t Meertje 10 | 6522 KR Nijmegen
 | E-mail: info@spig-nijmegen.nl | KVK nr. 41055077